WAT IS URBNTR

URBNTR (samenvoeging van urban en nature) is een magazine gemaakt door fotografen Bart Jansen en Maxime Cardol uit Amsterdam. Het begon met het idee om een platform te creƫren voor ons werk, maar al snel wilden we er ook echt een eigen stijl in terugzien. Deze stijl werd vrijwel meteen bepaald na de aanschaf van een analoge Hasselblad camera. We zijn alle portretten analoog gaan schieten. En in zwart-wit.

Fotografie leeft bij de gratie van print. Atlhans, dat vinden wij. Daarom hebben we hard gewerkt om onze droom te verwezenlijken: URBNTR op papier. De nadruk in het magazine ligt op portretten. Portretten van mensen die wij interessant vinden en mooi, speciaal en uniek. Die liefde voor portretten komt voort uit onze opleiding Journalistiek die we in 2012 succesvol hebben afgerond.

Het fotograferen met een analoge camera laat ons veel meer nadenken over het werk dat we maken. Zo zijn we tot de conclusie gekomen dat fotografie, en zeker analoog beeld, op papier thuishoort. Op die manier kunnen mensen het aanraken en wordt fotografie een beleving. Daarnaast hebben tijdschriften en kranten een permanent karakter. Prints zijn blijvend.

URBNTR #1 is op 20 februari 2014 op print in Amsterdam gelanceerd en telt een oplage van 1000. Alle duizend exemplaren zijn handgenummerd en zijn gratis te vinden in Amsterdam. Deze eerste editie is tot stand gekomen door middel van crowdfunding.

Portretten die gemaakt zijn voor de eerste editie van URBNTR.

  • Maaike-contrast-1024×1024
  • Dave_003-1024×1024
  • ElvisBanaan_04-1024×1024
  • Xanthe-contrast-site2-1024×1024