URBNTR OP PRINT

  • Geschreven op: December 30, 2013

Fotografie leeft bij de gratie van print. Tenminste, dat vinden wij. Daarom zijn we toe aan een volgende stap: URBNTR op papier.

URBNTR (samenvoeging van urban en nature) is een digitaal magazine gemaakt door fotografen Bart Jansen en Maxime Cardol uit Amsterdam. Het begon met het idee om een platform te creëren voor ons werk, maar al snel wilden we er ook echt een eigen stijl in terugzien. Deze stijl werd vrijwel meteen bepaald na de aanschaf van een analoge Hasselblad camera. We zijn alle portretten analoog gaan schieten. En in zwart-wit.

De nadruk in het magazine ligt op portretten. Portretten van mensen die wij interessant vinden en mooi, speciaal en uniek. Die liefde voor portretten komt voort uit onze opleiding Journalistiek die we in 2012 succesvol hebben afgerond.

Het fotograferen met een analoge camera laat ons veel meer nadenken over het werk dat we maken. Zo zijn we tot de conclusie gekomen dat fotografie, en zeker analoog beeld, op papier thuishoort. Op die manier kunnen mensen het aanraken en wordt fotografie een beleving. Daarnaast hebben tijdschriften en kranten een permanent karakter. Prints zijn blijvend.

De plannen liggen er, het team is vastgesteld en afspraken zijn gemaakt. En dan is er nog het financiële aspect. Een tijdschrift drukken, of in ons geval krant, kost een boel euro’s. Maar hoe mooi zou het zijn als we dit samen met u/jullie voor elkaar krijgen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om aan de slag te gaan!

URBNTGOESPRINTPROMO