THEY MAKE YOU STARE: KELLY NEDERLOF

  • Geschreven op: August 27, 2014

Kelly_001

De term creatieve duizendpoot lijkt te zijn uitgevonden voor de ‘They Make You Stare’-kandidaat van deze week: Kelly Nederlof. De van oorsprong Delftse is namelijk freelance fotografe, creatief schrijfster én brand manager. En dat ook nog eens voor opdrachtgevers zoals CHAPTER FRIDAY, WTF.nl en &other stories.

Zelf gebruikt Kelly liever de term ‘allround creative’ als ze over haar werkzaamheden praat. En eigenlijk is ze volgens eigen zeggen vooral een fotografe die gaandeweg is gaan schrijven. Dat ze fotografe wilde worden werd wel duidelijk tijdens haar in 2012 afgeronde studie (richting Lifestyle & Design met een minor Forecasting & Creative Marketing) aan de Willem de Kooning Academie. Al werd ze vooral geïnspireerd door andere fotografen. “Het werk van Sarah Illenberger, Carl Kleiner en Wyne Veen – bij de laatste heb ik stage gelopen – hebben me enorm geïnspireerd om beter te worden in het fotograferen van stillevens.”

Die stillevens zijn dan ook haar kracht geworden. “Ik ben enorm vatbaar voor mooie plaatjes en kan helemaal enthousiast worden van een goed doordacht kleurenpalet of een geniale compositie. Bekijk m’n Tumblr (‘The Collection’) en je begrijpt wat ik bedoel”

PERFECTIONISME
De kracht van haar stillevens zijn het perfect uitgezochten kleurenpalet en de interessante composities. Zonder geduld en de drang naar perfectie zou je dit niet kunnen maken. “Perfectionisme is zowel mijn vriend als vijand. In mijn foto’s is ieder voorwerp bewust geplaatst en geselecteerd, er is bijna geen ruimte voor toeval. Ik kan eindeloos perfectioneren. Tot aan het irritante toe. Die ene millimeter maakt vaak net het verschil hè. Of niet natuurlijk, dan schuif ik alles weer terug op de oude plek – endless story.”

Kelly_002

DROMEN
Op dit moment heeft Kelly al een mooie lijst met opdrachtgevers, maar het kan nooit kwaad om alvast naar de toekomst te kijken en doelen te stellen. “Afgelopen oktober heb ik anderhalve maand door Australië en Nieuw-Zeeland gereisd. Stiekem ben ik een beetje verliefd geworden op Sydney. Ik zou daar heel graag wonen over een jaar of vijf (sorry mam!) en een creatieve functie invullen bij een internationaal modebedrijf. Ik weet stiekem al welk bedrijf… Als je iets kunt dromen, kun je het ook waarmaken, dus ik ben dit alles nu heel hard aan het visualiseren.”

Terug naar het heden. Waar ben je het meest trots op? “Ik ben heel trots op de samenwerking die ik met blogger Yara Michels heb en hoe we, nu bijna een half jaar geleden, met een piepklein team de transformatie van fashionblog This chick’s got style naar inspiratieplatform CHAPTER FRIDAY hebben gemaakt. We hebben net te horen gekregen dat CHAPTER FRIDAY genomineerd is voor een Bloglovin’ Award als Newcomer of the Year. Hopelijk mag Yara die prijs over twee weken in New York op gaan halen. Een ander megatrots moment was mijn collab met modemerk & Other Stories. Ik fotografeerde een stilleven met de nieuwste kleuren nagellak ter lancering van de pre-fall collectie van het merk, voor zowel Instagram als de website. De foto vind je hier.”

Zoals je nu waarschijnlijk wel door hebt is de kans groot dat je wel eens een verbazingwekkend nieuwsartikel van haar hand hebt gelezen op WTF.nl of dat je verlekkerd hebt zitten staren naar een van de stillevens die zij fotografeerde. En misschien volg je CHAPTER FRIDAY wel op de voet. Weet dan dat, al zij het soms op de achtergrond, Kelly Nederlof bij al deze projecten betrokken is.

Kelly_003