THEY MAKE YOU STARE: FERDY REMIJN

  • Geschreven op: September 9, 2014

Soms komen we mensen op een grappige manier tegen. Zo ook Ferdy Remijn, illustrator uit Rotterdam. Het uploaden van een bestand via WeTransfer werd net iets leuker toen we een prachtige illustratie voorbij zagen komen. Klik met de muis en we kwamen uit bij de website van Ferdy. Nog maar net afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie, maar met flink wat werk. Hij is weer twee fans rijker.

We zien vrij realistische tekeningen, vooral van dieren. Hier en daar kleur en grafische vormen. “Mijn werk bevind zich tussen de realiteit en een fictieve wereld. Het spanningsveld tussen die twee vind ik heel interessant”, vertelt Ferdy. “De dieren zijn niet alleen wilde beesten, maar ze dragen ook emoties van mensen.”

Ferry-max2_s

Ferry-max_s

FANTASIE
“Als ik oude foto’s vind van verlaten tropische tuinhuizen, dan probeer ik me voor te stellen wat er geleefd zou kunnen hebben. Zo komen de idee├źn vanzelf. Veelal vind ik mijn inspiratie in foto’s van dieren als ze een bepaalde beweging maken. Ik haal ze uit de context van de foto en verzin er mijn eigen verhaal omheen.

Het liefst werk ik met zwarte fineliners op papier, maar ik train mezelf nu ook met olieverf op canvas. Het digitale kan ik niet overslaan, maar dat zit vaak in een eerdere fase. Dan maak ik digitale collages van beelden die ik heb verzameld. Als een inspiratie voor nieuw werk. Er zijn plannen om uiteindelijk ook bewegende illustraties te maken voor op het scherm. Maar een ge├»llustreerde verhaal uitgeven als een fysiek boek lijkt me ook heel mooi.”

Ferry-bart_s

www.ferdyremijn.com